Horoskop pro prosinec 2006

Poslední měsíc roku 2006 nám příliš mnoho radosti neudělá. Zima, vlezlo, plískanice, dokonce to vypadá, že letos nepřijde ani pravidelná vánoční obleva. Snad se rýsuje pár dní trochu teplejších před Silvestrem, ale jak už jsem psala mockrát, letos psát prognózy je jako věštit z křišťálové koule, kterou vám někdo ublemtal od medu. Ale pokud se bude počasí chovat podle tabulek, měli bychom se dočkat k potěše malých a nerudnosti řidičů i docela slušné sněhové nadílky.

Co je ale daleko důležitější, máme ještě dva měsíce do konce roku Ohnivého psa. A jak už jsem několikrát upozorňovala, rok Ohnivého Vepře je rokem přímo úžasným, otevře nám cesty a oheň společně se žárem nám i nadále budou prosvětlovat kouty, o kterých jsme doposavad neměli ani tušení. Jenže otázkou je, zda jsme se už na tu cestu opravdu připravili. Jestli jsme sbalili do tlumoku skutečně to nejdůležitější a nebo jestli jsme nahromadili krámů na dva náklaďáky.

Pes nám dává poslední šanci. Jeho systematičnost a schopnost pro přesnost nám umožní proměnit předvánoční úklid v opravdovou inventuru, která vymete nepotřebné a vynese věci, jejichž existence nám už dávno sešla z mysli. A je velmi pravděpodobné, že vám tento úklid přihraje něco, co bude v příštím roce hrát ve vašem životě velice důležitou, ne-li hlavní úlohu. Každopádně mějme na paměti, že důležitá na podzim je právě ta inventura. Smýčení a úklid ve smyslu špíny patří ke dřevu, k jaru, kov podzimu, který představuje pedantický Pes, po nás žádá komínky ve skříních, očíslovaná cédéčka, prostě tužku v oblasti B2 – jak by řekl Svěrák. Je to o to důležitější, že oheň a žár, kteří nás ruku v ruce budou ovlivňovat ještě celý příští rok nejsou příliš nadáni trpělivostí. Ještě nikdo neuhasil požár nekonečnou debatou o strategii, nota bene hledáním hadic nebo klíčků od hasičských cisteren. Může se nám klidně stát, že jednoho dne budeme hozeni do vody a pak se nám budou ty dva náklaďáky krámů špatně nadnášet.

Co se týká energetických zátěží, které si energie připravili pro náš vyčerpaný organizmus, můžeme směle opsat zátěže z minulého měsíce. Budou trochu milosrdnější k našim kostem, i když po dlouhodobé hrůzovládě energií přímo kostižroutských úlevu ještě asi příliš nepocítíme. Polepšit si můžeme i v učení, působí na nás poměrně silný kov, který by nám měl dodat píli, vůli, prostě všechno, co nám většinou chybí. Polívčičku si ale může přihřát zátěž na psychiku, která sice oficiálně skončila, ale působit bude nejméně do Vánoc. Hodně silné výkyvy můžeme očekávat kolem 20. prosince, kdy energie budou létat bez přehánění ode zdi ke zdi.

Doba bude pro nás o to složitější, že jsme ovlivňováni stejně jako v listopadu hexagramem Sblížení, který obsahuje všechny atributy nebes. Říkali jsme si, že to pro nás znamená dobu, která nás bude hnát do aktivity, předloží nám zajímavé projekty, zahrne nás vším možným – jen ne energií k životu. Je tedy na nás, abychom opravdu uvážlivě zacházeli se svými silami, maximálně mysleli na regeneraci a předcházení všeho, co nás může v tuto dobu zaskočit. Letošní rok nám přináší velké vyčerpání z tvoření a z radosti, opřít se naopak můžeme o naše tradice a předky. A uvědomte si, že tyto řádky budete číst jen v malých úpravách po celý příští rok, takže k Vánocům bychom si měli letos přát jediné – naplnění slov PREVENCE a REGENERACE.

Zátěže budeme pociťovat ještě v oblasti žaludku,v hodně nepříjemné situaci se ocitne tlusté střevo. Problémy s trávením nás opět vedou k požadavku slušné stravy. Psychika spojená právě s problémy trávení nám může znepříjemnit život nejen nevolnostmi, ale ještě navíc další ztrátou sil a snížením chuti do života. V této souvislosti si neodpustím aspoň malé připomenutí naší všeobecné předvánoční hysterie. Pokusme se ji trochu zmírnit, jinak budeme na Štědrý den o chlebu a vodě.

A také znovu zopakuji, jak je nesmírně důležité si právě koncem tak složitého roku, jaký máme již skoro za sebou uvědomit, kdo jsme, co jsme a kam jdeme. Oheň a žár letošního roku nám již mnoho měsíců spaluje dennodenně naši integritu, naše já je zmýtané neustálými víry energií natolik, že může být časem doopravdy poškozena naše individualita. A to by byla opravdu tragédie, protože nás čeká rok výzvy. Garant příštího roku, Ohnivý vepř připravuje velmi zajímavou cestu, bylo by vážně trestuhodné takovou šanci zahodit.

Před námi stále stojí základní problém – zvládnout životní energii, protože bez ní budeme neschopní a navíc chytneme každou virózu a zvládnout naši psychiku. V obou úkolech nám může docela dobře pomoci Energy. Při trávicích potížích se můžeme uchýlit k osvědčenému Gynexu, horko v žaludku, které poznáme podle neurotických stavů můžeme ale osvěžit i Regalenem. Prevenci viróz samozřejmě necháme na Vironalu, v případě napadení použijeme okamžitě Grepofit. Čím dřív ho nasadíme, tím kratší dobu bude Grepofit potřebovat na ulovení všech příšerek, které se nám vetřely do těla s úmysly zcela zlovolnými. Psychiku nám pomáhá chránit neméně osvědčený Korolen. Pozor na čas před svátky, jestli se vám bude zdát, že je všechno špatně, nečekejte, až bude hůř a berte Korolen třeba bez přestávky až do začátku ledna. Výkyvy, které nás čekají v době fyzického i psychického vypětí období Vánoc nám vstup do příštího roku rozhodně neulehčí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *