Počasí roku 2018

LEDEN 2018

Měsíc by měl být celkově chladný, nicméně několikrát by nás mělo překvapit až mimořádně teplé počasí. Trochu hned po nástupu roku a hlavně kolem poloviny měsíce, to tabulky červenou barvou tepla jen hýří. Určité oteplení můžeme očekávat ještě kolem 25. Tentokrát by to mohl být leden přímo ladovský, vlhko roku by se mohlo přihlásit malebnými sněhovými závějemi. Díky několika oteplením ale nemusejí mít dlouhé trvání.

ÚNOR 2018

Únor by neměl přinést velké výkyvy. Po ochlazení na počátku měsíce slibuje nepříliš výrazné oteplení před počátkem druhé dekády.  Po pár dnech by se mohlo opět ochladit a opět by mohlo trochu víc nasněžit. Koncem druhé dekády by se mohlo trochu oteplit, ale tentokrát by to mohl sníh přežít.

BŘEZEN 2018

Zato březen si pro nás připravil pouze výkyvy – a vítr. Po nemastném neslaném počátku měsíce by se mělo kolem 15. výrazně oteplit, po 20. budeme čelit protivnému chladu a možná i mrazu, ovšem po 25. už bychom měli obléknout podkolenky a trička a vyrazit k vodě. Hrozí i velká voda, oteplení po 15. může přinést tání sněhů.

DUBEN 2018

Duben by si měl vzpomenout na slušné vychování a zamyslet se nad tím, jak vypadá krásné jaro. Nečeká nás velké teplo, ale ani velká zima. Prostě příjemné dny, lákající na procházky pod rozkvetlými stromy.

KVĚTEN 2018

Květen sáhl po letních dnech hned několikrát. Na počátku měsíce nám nabídne malou ochutnávku, ale kolem poloviny měsíce to rozbalí s veškerou parádou a kolem 25 si to zopakuje. Po 20. se sice tabulky pár dní modrají chladem, ale celkově by měl květen aspirovat na nejteplejší měsíc roku.

ČERVEN 2018

Červen by se také neměl dát zahambit, očekáváme vcelku teplé, výrazně vlhčí počasí bez velkých teplotních výkyvů.

ČERVENEC 2018

V červenci by pár dní mohlo být nadprůměrně teplých, po přelomu měsíce by se teplota měla vyhoupnout docela slušně. Kolem 15. nás čeká každoroční kumulace energie Tepla. Většinou to znamená, že Univerzum zasáhne a teplota se ochladí obvykle o zhruba 10 stupňů. My bychom si ale měli dát pozor, na nás navzdory ochlazení působí účinky Horka. Kolem 21. by se mělo výrazněji ochladit, ale kolem 25. očekáváme léto už zase ve znamení velmi příjemných letních teplot. Závěr měsíce nám to ale trochu pokazí.

SRPEN 2018

Srpen by už teplotně příliš vyčnívat neměl. Počátek srpna by měl být spíš chladnější, před koncem první dekády by měl být trochu teplejší a pak už by se teplota měla pohybovat v nevelkých výkyvech v podstatě průměrných teplotách. V závěru měsíce by nám ještě mohl poslat pár teplých dní.

ZÁŘÍ 2018

Září slibuje výkyvů víc. Kolem 12. bychom se měli vrátit do slušného léta, a po krátkém, ale výrazném ochlazení před koncem druhé dekády bychom se kolem 23. opět měli ohřát v teplých dnech. Konec měsíce se ale už o barevné babí léto příliš nesnaží.

ŘÍJEN 2018

A říjen se nesnaží vůbec. Neslibuje velké chladno, ale ani teplo. Konec měsíce sice oznamuje počasí nadprůměrně krásné, ale tím si celkovou sychravost moc nevylepší.

LISTOPAD 2018

Zato listopad si nějak popletl sezóny. Na počátku druhé dekády by měl teploměr vyskočit na velmi příjemné teploty. Zopakovat by si to měl ještě jednou kolem 22. Nicméně o to budou citelnější ochlazení  kolem 5. a hlavně kolem 17. , to by nám mohlo být opravdu zima.

PROSINEC 2018

A prosinci je zcela jasné, že patří do zimy a na počátku své vlády nám to náležitě předvede, mohlo by nasněžit. Měsíc by měl být celkem chladný a díky tomu by se mohl dostat do našeho povědomí jako měsíc bílé ladovské zimy. Sněhu by mohlo být opravdu dost a vzhledem k tomu, že vánoční oteplení očekáváme letos až po svátcích, mohli bychom se konečně dočkat Vánoc na sněhu.